Huomio!

Aikuiskoulutusetuudet lakkauttava laki on tullut voimaan 1.6.2024. Jotta sinulle voitaisiin myöntää aikuiskoulutustukea, sekä opintojen että tukikautesi on pitänyt alkaa viimeistään 31.7.2024 mennessä. Lue lisää Ajankohtaista-sivulta

Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Työllisyysrahasto on valinnut Fujitsun ja Futuricen kumppanikseen kehittämään IT-kyvykkyyksiään

UUTINEN 24.9.2024 10.40

Työllisyysrahasto on valinnut julkisen hankinnan kilpailutuksessa Fujitsun ja Futuricen kumppanikseen tuottamaan ja kehittämään Työllisyysrahaston IT-peruspalveluita, digitaalisia alustapalveluita sekä tietoturvapalveluita. Hankinnassa keskitetään valitulle kokonaisvastuulliselle kumppanille aiempaa laajempi palvelukokonaisuus. Tavoite on näin tukea Työllisyysrahaston strategisten tavoitteiden toteuttamista. Hankinnan sopimuskauden ennakoitu arvo on noin 15 miljoonaa euroa ja se koostuu pääosin kiinteähintaisesta palveluiden siirtoprojektista sekä sopimuskaudelle arvioiduista palveluiden ylläpidon ja kehittämisen kustannuksista. 

Hankinta toteutettiin kilpailullisena neuvottelumenettelynä, joka vaati perinteistä kilpailutusta enemmän panostusta niin Työllisyysrahastolta kuin kilpailutukseen osallistuneilta toimittajiltakin.  

"Fujitsun ja Futuricen lopullinen tarjous vastasi parhaiten Työllisyysrahaston asettamiin vaatimuksiin ja valikoitui siten hinta- ja laatupisteiden perusteella kilpailutuksen voittajaksi. Kilpailutuksen voittaneen yhteenliittymän lisäksi haluamme kiittää kahta muutakin lopulliseen neuvottelumenettelyyn osallistunutta toimittajaa tiimeineen lähes vuoden kestäneestä työstä ja hyvästä hengestä läpi koko hankintaprosessin”, kertoo rahaston teknologia- ja kehitysjohtaja Virpi Halme.  

Hankintamenettelyn kesto oli lähes vuosi ja sen aikana toteutettiin laaja työpajojen kokonaisuus, jossa hankinnan yksityiskohdat tarkennettiin kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn valittujen toimittajien kanssa. Menettely mahdollisti perinteisiä hankintatapoja paremmin laajan hankintakokonaisuuden yksityiskohtien käsittelyn toimittajien kanssa. 

Arvostamme suuresti kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn sisältyneitä ennakkokeskusteluja, joita Työllisyysrahasto kävi mahdollisten toimittajien kanssa tarvittavien palveluiden laajuudesta, teknisistä vaatimuksista ja kaupallisista ehdoista. Olemme innoissamme ja ylpeitä siitä, että pääsemme toimittamaan yhteistyössä Futuricen kanssa IT-palveluita Työllisyysrahastolle. Valmistelevat työt pääsevät käyntiin heti sopimuksen allekirjoituksen jälkeen”, iloitsee julkishallinnon toimialan myyntijohtaja Sari Sireeni-Seirala Fujitsu Finland Oy:stä. 

Olemme erittäin iloisia alkavasta yhteistyöstä. Tämän tyyppinen kilpailutusmalli mahdollisti paremman ymmärryksen Työllisyysrahaston tarpeista ja vaatimuksista tuottaen parhaimman mahdollisen lopputuotoksen", sanoo johtaja Katja Metsola Futuricelta.  

Luotettavien ja laadukkaiden digiajan palveluiden tuottaminen, tuottavuuden ja tehokkuuden nostaminen, sekä erinomaisen asiakas- ja henkilöstökokemuksen varmistaminen ovat kaikki Työllisyysrahaston strategian kulmakiviä. Syksyllä 2024 alkavan IT-alustapalveluiden kehittämiseen keskittyvän hankkeen tavoitteena on mahdollistaa asiakkaillemme, sidosryhmillemme ja henkilöstöllemme nykyaikaiset, käyttäjäystävälliset, luotettavat ja tietoturvalliset digitaaliset ratkaisut ja palvelut myös jatkossa. 

Hankinnassa on noudatettu 14 päivän odotusaikaa, jonka aikana rahaston hankintapäätöksestä on voinut valittaa tai siihen on voinut vaatia oikaisua. Varsinainen hankintasopimus allekirjoitettiin 20.9.2024. 

Lisätietoja hankinnasta voit tiedustella Työllisyysrahaston viestinnästä: viestinta@tyollisyysrahasto.fi 

Lue myös lisää siitä, miten olemme kehittäneet digitaalisia palveluitamme viime vuosina

Kategoriat: Työllisyysrahasto