Huomio!

Aikuiskoulutusetuuksien puhelinpalvelu on suljettu kesäperjantaisin 21.6., 28.6., 5.7., 12.7., 19.7. ja 26.7. Muina päivinä palvelemme normaalisti kello 9-15 välillä.

Aikuiskoulutusetuudet lakkauttava laki on tullut voimaan 1.6.2024 ja olemme päivittäneet Ajankohtaista-sivun.

Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Työllisyysrahaston työnantaja-asiakkaille suunnattu asiakastutkimus käynnissä

UUTINEN 17.6.2024 14.00

Työllisyysrahaston asiakkaita ovat kaikki Suomessa toimivat työnantajat. Olemme käynnistäneet asiakastutkimuksen, jossa selvitämme työnantaja-asiakkaille suunnattujen palveluidemme tunnettuutta sekä näiden palveluiden selkeyttä asiakkaille. Mittaamme tutkimuksella myös työnantaja-asiakkaiden tyytyväisyyttä asiointiin kanssamme, keräämme toiveita kehittämiselle sekä selvitämme työnantajien ajatuksia yhteiskunnallisesta vaikuttavuudestamme.

Tutkimuksen tavoitteena on tuoda virallisen toimeenpanodatan rinnalle asiakkaidemme kokemukset, mielipiteet ja toiveet, sekä tuottaa täydentävää tietoa poliittisille päätöksentekijöille ja julkiseen keskusteluun, kun työttömyysturvaa kehitetään.

Tutkimus toteutetaan kesä-elokuussa 2024 pääasiassa puhelinhaastatteluin.

Tutkimuskumppanimme on Innolink, joka on tiedolla johtamisen palveluihin erikoistunut konsultti- ja tutkimusyhtiö.

”Työllisyysrahasto toimii hyvin mielenkiintoisessa positiossa, jossa se pyrkii yhtäältä aitoon asiakaslähtöisyyteen ja toisaalta yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen työttömyysturvan rahoittamisen toimeenpanijana. Innolinkille on kunnia tukea Työllisyysrahaston toiminnan johtamista ja suunnittelua nämä kaksi tavoitetta yhdistävällä selvityksellä”, sanoo Innolinkin liiketoimintajohtaja Mikko Ulander.

Tutkimustulokset julkaistaan syksyllä 2024 Työllisyysrahaston sidosryhmille, poliittisille päättäjille ja medialle. Tutkimusraportti tullaan julkaisemaan myös Työllisyysrahaston verkkosivuille, jotta kaikki julkiseen keskusteluun osallistuvat voivat sitä hyödyntää.   

”Tutkimuksessamme kartoitamme laajasti suomalaisten työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia työnantajamaksuista ja niiden yhteiskunnallisesta merkityksestä, kuten myös oman toimintamme kehittämistarpeista. Toivomme työnantajilta laajamittaista osallistumista haastatteluihin,” kertoo Työllisyysrahaston asiakkuuksista vastaava johtaja Tuulikki Saari.

Tarvittaessa saat lisätietoja tutkimuksesta:
- Tutkimuksen taustat ja tiedon hyödyntäminen: Työllisyysrahasto palvelupäällikkö Johanna Rahunen, johanna.rahunen@tyollisyysrahasto.fi, puh. 050 379 0736
- Tietojen kerääminen ja tutkimusmenetelmä: Innolink tutkimuskonsultti Laura Koskimies, laura.koskimies@innolink.fi, puh. 050 520 7030  
- Median yhteydenotot: Työllisyysrahaston asiakkuusjohtaja Tuulikki Saari, tuulikki.saari@tyollisyysrahasto.fi, puh. 040 679 8065